23 noiembrie 2015

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului Buștiuc Claudiu Valentin sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea hotărârilor judecătorești.

            Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, instanța de judecată dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Buștiuc Claudiu Valentin pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22.11.2015 până la data de 21.12.2015.

            Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 20.11.2015, în jurul orei 19:30, inculpatul Buștiuc Claudiu Valentin, împreună cu numitul C.V. s-au deplasat la locuința persoanelor vătămate I.M. și I.E. din municipiul Brăila. Atât inculpatul Buștiuc Claudiu Valentin, cât și numitul C.V. se aflau în stare de ebrietate, iar prin acțiuni violente s-au izbit și au tras de ușa de acces în casa scării imobilului unde locuiesc persoanele vătămate, numitul C.V. distrugând cu o lovitură de picior geamul de la ușa de acces.

            Ulterior, în aceeași seară, în jurul orei 20:20, inculpatul Buștiuc Claudiu Valentin, a contactat-o telefonic pe persoana vătămată I.M., aducându-i acesteia reproșuri cu privire la situația gravă în care se află, fiind audiat și cercetat de poliție în repetate rânduri din cauza plângerilor depuse de aceasta la poliție.

            Prin faptele sale, inculpatul Buștiuc Claudiu Valentin a încălcat în două rânduri ordinele de protecție ce au fost instituite prin sentința pronunțată de Judecătoria Brăila, respectiv decizia pronunțată de Tribunalul Brăila.

            Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

 

            Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.