23 februarie 2015

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul BALICA LIVIU, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

La data de 20 februarie 2015, inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Ialomița cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, cerere admisă de instanța de judecată.

Din probatoriul administrat, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat a rezultat faptul că inculpatul, în perioada ianuarie-mai 2013, în calitate de administrator al SC B. C. SRL, a constituit dar nu a virat la bugetul de stat impozitul pe veniturile din salarii, contribuția de asigurări sociale asigurați și contribuția asigurări sociale de sănătate asigurați cu consecința producerii unui prejudiciu în cuantum de 22.914 lei.

Totodată, inculpatul, în calitate de administrator al SC B. C. SRL, în luna mai 2012 a înregistrat 4 facturi fiscale fictive în valoare totală de 3.213.103 lei (din care TVA 621.891 lei), emise de SC A. SRL, cu consecința producerii unui prejudiciu în cuantum de 621.891 lei.

 

            Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.