22 septembrie 2015

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul benescu adrian sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

            La data de 17 septembrie 2015, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brăila, care a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

            Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în noaptea  de       5 iulie 2015, în jurul orei 22:30, inculpatul Benescu Adrian a lovit partea vătămată, lucrător  de  poliție  în  cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brăila, aflat în exercitarea  atribuțiilor  de serviciu, în timp ce acesta încerca să-și apeleze colegii pentru a le cere sprijinul în aplanarea conflictului. Cele două lovituri aplicate în zona capului cu un corp contondent, în mod succesiv și cu intensitate, i-au cauzat părții vătămate leziuni traumatice ce au necesitat un număr de 7-9 zile de îngrijire medicală.

 

            Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.