21 septembrie 2015

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul fercu mihai mădălin sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

            La data de 17 septembrie 2015, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, care a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

            Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, inculpatul Fercu Mihai Mădălin a achiziționat piei de animale de pe piața neagră, dar a disimulat această operațiune, obținând documente de proveniență fictivă de la administratorii mai multor societăți comerciale, cu consecința sustragerii de la plata T.V.A. în sumă de peste 1 milion de euro, modalitate prin care a fost spălată o sumă de peste 5 milioane euro.

                       

            Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.