21 august 2015

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului nicolescu mircea corneliu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare a banilor și primire la muncă a mai mult de 5 persoane, fără  încheierea unui contract individual de muncă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

În perioada 2011 – 2014,  inculpatul Nicolescu Mircea Corneliu,  în calitate de asociat unic și administrator al unei societăți comerciale, nu a înregistrat în evidențele contabile veniturile realizate din activități de videochat, desfășurate de un număr de 33 de persoane cu care nu a încheiat contracte individuale de muncă  și fără a  declara plățile  efectuate către acestea.

Activitățile de videochat  s-au realizat  prin intermediul a  trei studiouri  situate în municipiile Pitești, Slobozia și București,  persoanele  de sex feminin angajate în fapt pentru desfășurarea activității  primind lunar sume cuprinse între 600 și 3000 USD.

Inculpatul Nicolescu Mircea Corneliu, în vederea ascunderii și disimulării  adevăratei proveniențe a sumelor de bani, a efectuat repetate operațiuni bancare de depunere și retragere în numerar, prin contul său și al altor persoane.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se ridică la valoarea de 1.327.969 lei, fiind  instituite măsuri asigurătorii  în vederea recuperării acestuia.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Argeș.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.