20 octombrie 2015

                          

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În  conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constituția României, art. 12,    art. 13 și art. 19 din Legea nr. 115/1999 republicată, privind responsabilitatea ministerială, ale Deciziei nr. 665 din 5 iulie 2007 a Curții Constituționale, precum și ale Deciziei nr. 270 din 10 martie 2008 a Curții Constituționale, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat președintelui Camerei Deputaților declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de udrea ELENA GABRIELA, deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții  financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, spălare de bani și fals în declarații de avere (cu referire la declarațiile de avere din intervalul 2009 - 2012), în perioada în care avea calitatea de membru al Guvernului României.

Totodată, în temeiul dispozițiilor art. 72 alin. 2 din Constituția României și ale       art. 195 alin. 1  și 2 din Regulamentul Camerei Deputaților, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis ministrului Justiției cererea însoțită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite președintelui Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului udrea ELENA GABRIELA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții  financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției și spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de membru al Guvernului României.

Faptele reținute în sarcina acesteia formează obiectul unui dosar al Direcției Naționale Anticorupție.