20 ianuarie 2015

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În dosarul penal nr. 32/P/2014, cunoscut opiniei publice drept „Cazul Ursu”, prin ordonanța din data de 19 ianuarie 2015, procurori militari ai Secției parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de mr. rez. PÎRVULESCU MARIN, fost ofițer în Cadrul Direcției a VI-a a Departamentului Securității Statului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității prevăzută de art. 439 alin. 1 lit. e, g și k din Codul penal, în cursul zilei de astăzi, acestuia fiindu-i adusă la cunoștință calitatea de suspect.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.