18 septembrie 2015

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului STĂNESCU MARIUS sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

În perioada 1 ianuarie 2008 – 11 octombrie 2013, în calitate de reprezentant al unei întreprinderi familiale, inculpatul Stănescu Marius nu a înregistrat în contabilitatea unității veniturile încasate prin valorificarea de fier vechi, în acest mod sustrăgându-se de la plata impozitului pe venit în cuantum total de 121.894 lei, aspecte sesizate de către ANAF Suceava care, în urma controlului fiscal efectuat, a constatat mai multe nereguli privind modul de înregistrare a operațiunilor comerciale desfășurate.

Ca urmare a verificării efectuate de către inspectorii antifraudă detașați în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a rezultat că, în perioada 23 octombrie 2009 -            6 aprilie 2012, inculpatul nu a înregistrat în contabilitatea unității un număr de 39 facturi fiscale emise către S.C. S.R. S.R.L. și nici veniturile încasate aferent acestora, în cuantum total de 761.835 lei, consecința fiind sustragerea de la îndeplinirea obligațiilor fiscale către bugetul de stat, constând în impozit pe venit în cuantum de 121.894 lei (calculat prin aplicarea cotei de 16%).

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Suceava.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.