16 ianuarie 2015

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Secției parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, prin ordonanța din 15 ianuarie 2015, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatului plutonier major BRAN CONSTANTIN (din cadrul I.S.U. „Dealul Spirii”), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:

La data de 13 iulie 2014, inculpatul Bran Constantin, aflându-se în localitatea de domiciliu din județul Buzău, i-a aplicat victimei M.A. mai multe lovituri cu o bucată din lemn de salcâm, lovituri în urma cărora aceasta a decedat. Cauza altercației dintre cei doi a constat în aceea că, în aceeași zi, victima a sustras un tractor aparținând familiei inculpatului.

 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.