15 septembrie 2015

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului BRATEȘ COSTEL sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conflict de interese.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

La data de 15 octombrie 2014, inculpatul Brateș Costel, în calitate de primar al comunei Stelnica, județul Ialomița, a participat la licitația organizată de Consiliul Local Stelnica pentru concesionarea unui grajd de animale și a unei celule de siloz din incinta fostului C.A.P., pe o durată de 49 de ani, împreună cu fratele său și o terță persoană, toți fiind declarați câștigători, conform ofertelor depuse.

După adjudecarea licitației, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Stelnica, inculpatul a semnat, la data de 1 noiembrie 2014, un contract de concesiune încheiat cu fratele său.

De asemenea, inculpatul Brateș Costel, în calitate de persoană fizică, a încheiat alte două contracte de concesiune ce au fost semnate de viceprimarul comunei Stelnica.

Prin actele îndeplinite, inculpatul a obținut în mod direct pentru sine și pentru fratele său un folos patrimonial constând în folosința spațiilor concesionate și indirect obținerea subvențiilor de la A.P.I.A. pentru activitatea de creștere a animalelor.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, la Judecătoria Fetești.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.