12 iunie 2015

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus, la data de 11 iunie 2015, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatei Ardelean Alina Nadia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat săvârșit asupra unor membri ai familiei.

Astăzi, inculpata a fost prezentată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara.

            În referatul cu propunere de arestare preventivă procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

            La data de 7 iunie 2015, în intervalul orar cuprins între 21:30 – 22:00, inculpata a așezat o lumânare aprinsă pe un plan neregulat din material textil ușor inflamabil, într-un echilibru precar, respectiv pe spătarul unui colțar situat lângă patul în care dormeau cei trei copii ai săi cu vârste cuprinse între 1 an și 10 ani, după care a părăsit locuința.

Din probele administrate până în prezent a mai rezultat că inculpata a pătruns în apartamentul incendiat și, constatând amploarea acestuia, nu a sesizat nicio persoană pentru stingerea incendiului și salvarea copiilor.

                       

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.