9 octombrie  2015

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul COȘOREANU IULIAN ILIE - executor judecătoresc și față de inculpații GOMAN FLUTURE, GOMAN CRISTINEL și MIHAI LUCREȚIA - administratori statutari și de fapt ai S.C. E.C. S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și abuz în serviciu.

            Cei patru inculpați au fost reținuți la data de 8 octombrie 2015, față de inculpații Goman Fluture, Goman Cristinel și Mihai Lucreția fiind dispusă măsura controlului judiciar.  Inculpatul Coșoreanu Iulian Ilie urmează a fi prezentat, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel București.

            Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că societatea civilă profesională de executori judecătorești în cadrul căreia funcționa inculpatul Coșoreanu Iulian Ilie a convenit cu reprezentanții creditoarei S.C. E.C. S.R.L. – societate în insolvență, în schimbul unor comisioane suplimentare, ca sumele de bani obținute în urma punerii în executare silită a unui titlu executoriu emis de Tribunalul București într-un dosar de executare silită, să fie virate în conturile altei societăți decât creditoarea, cu scopul de a nu fi înregistrată în evidențele contabile ale societății aflată în insolvență suma de 1.990.798 lei, pentru care urmau să se plătească taxe și contribuții la bugetul de stat în valoare de 696.780 lei.

            Totodată, din probele administrate până în prezent a mai rezultat că inculpatul Coșoreanu Iulian Ilie, în calitate de executor judecătoresc, a eliberat în numerar suma de 551.041 lei către administratorul de fapt al S.C. E.C. S.R.L., cu toate că la momentul respectiv firma se afla în insolvență, iar administratorului statutar i se ridicase, de către judecătorul sindic, dreptul de administrare.

 

            Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.