9 iulie 2015

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori militari ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților:

• STOICA ALEXANDRU IONUȚ - agent principal de poliție (fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor;

• IONESCU ALBERTH IONUȚ - caporal (angajat al Ministerului Apărării Naționale), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la omor.

Din probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a rezultat că, în seara zilei de 10 ianuarie 2015, în jurul orei 18:00, în timp ce agentul principal de poliție Stoica Alexandru Ionuț se afla pe o stradă din comuna Domnești, jud. Ilfov, în urma unei discuții contradictorii avută cu victima A.F., i-a aplicat acesteia mai multe lovituri, folosind un briceag. Ca urmare a loviturilor primite, în zonă vitală (torace), victima a decedat după 45 de minute.

În aceleași împrejurări, caporal Ionescu Alberth Ionuț, cumnatul inculpatului agent principal de poliție Stoica Alexandru Ionuț, a lovit victima cu pumnii și picioarele.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Ilfov.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.