8 iunie 2015

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus măsura preventivă a controlului judiciar față de inculpatul ENESCU RAREȘ-DAN (consilier județean în cadrul Consiliului Județean Prahova), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conflict de interese.

Din probatoriul administrat până în prezent, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

În perioada 2012 - 2015, în condițiile în care inculpatul era angajat cu contract de muncă atât la Parcul Industrial Ploiești S.A. cât și la Primăria Comunei Podenii Noi, județul Prahova, acesta a participat la ședințele Consiliului Județean Prahova unde, prin votul exercitat, a contribuit la luarea unor decizii prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru cele două entități juridice la care era angajat și din partea cărora beneficiază și în prezent de foloase.

Ca urmare a măsurii preventive dispuse în cauză, inculpatului i s-a interzis exercitarea funcției de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Prahova.

 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.