7 decembrie 2015

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au dispus, prin ordonanța din data de 26 noiembrie 2015, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul BULIGA VASILE sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Totodată, față de acesta a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile de la data de 26 noiembrie 2015 până la data de 24 ianuarie 2016 inclusiv.

 Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că la data de 24 noiembrie 2015, ora 14:00, inculpatul Buliga Vasile i-a oferit martorului P.C. (agent de poliție)  o pungă de cafea, două sticle de whisky, două cutii de băutură energizantă și trei pachete de țigări, pentru a fi ajutat să-și recupereze autoturismul indisponibilizat.

*

 

*                  *

            Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au dispus, prin ordonanța din data de 27 noiembrie 2015, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul TODERIȚĂ PETRU ADRIAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Totodată, față de acesta a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile de la data de 27 noiembrie 2015 până la data de 25 ianuarie 2016 inclusiv.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că la data de 26 noiembrie 2015, inculpatul Todriță Petru Adrian a insistat să ofere diverse sume de  bani martorilor (agenți de poliție), pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu îi fi luat permisul de conducere,  iar ulterior de a nu fi condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

             

            Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.           

 

 

.