5 februarie 2015

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii militari ai Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului plt. maj. BRAN CONSTANTIN, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenț㠄Dealu Spirii” București-Ilfov sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal.

Din probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a rezultat că inculpatul, în ziua de 13.07.2014, în timp ce se afla în zona pădurii de lângă localitatea Rușețu, jud. Buzău, a aplicat numitului M. A. multiple lovituri cu un obiect contondent (băț din salcâm), cu pumnii și picioarele, în zone vitale ale corpului, cauzându-i leziuni care au condus la decesul victimei.

Reamintim faptul că, la data de 16 ianuarie 2015, inculpatul a fost arestat în cauză prin încheierea pronunțată de Tribunalul București.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Militar București.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.