4 martie 2015

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Tiberiu-Mihail Nițu, a avut ieri, 3 martie a.c., la sediul instituției, o întâlnire de lucru cu directorul FBI, domnul James B. Comey. 

Oficialul american a mai fost însoțit de către: domnul Chuck Rosenberg, consilier al Directorului FBI, domnul Erik K. Barnhart, asistent special al Directorului FBI și domnul Russell Ashenden, atașat juridic FBI.

Din partea Ministerului Public au mai fost prezenți la întâlnire procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi, precum și procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, doamna Elena Giorgiana Hosu.

În contextul discuțiilor referitoare la domeniile prioritare de cooperare dintre partea română și cea american㠖 combaterea corupției, criminalității organizate și criminalității informatice – procurorul general al României a subliniat faptul că Ministerul Public apreciază parteneriatul strategic cu SUA, inclusiv în domeniul instituțiilor de aplicare a legii, ca fiind unul extrem de important pentru țara noastră. Domnul Tiberiu-Mihail Nițu l-a asigurat pe demnitarul american de faptul că România este înscrisă ireversibil pe drumul combaterii corupției, crimei organizate, criminalității informatice și terorismului, precum și de faptul că Ministerul Public reprezintă un partener serios, credibil, cu un corp de procurori responsabili, onești, bine pregătiți profesional.

În cursul întrevederii, directorul FBI, domnul James B. Comey, l-a felicitat pe procurorul general al României pentru rezultatele obținute de procurorii români în combaterea corupției, criminalității organizate și criminalității informatice. Totodată, demnitarul american a mulțumit conducerii Ministerului Public pentru modul în care procurorii români s-au implicat în combaterea infracționalității.

La finalul întâlnirii, directorul FBI a acordat doamnei Ioana Albani, procuror șef al Serviciului de prevenire și combatere a criminalității informatice din cadrul DIICOT, o plachetă în semn de recunoaștere a meritelor în combaterea criminalității informatice transfrontaliere.