2 februarie 2015

                          

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În  conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constituția României, art. 12 și 19 din Legea nr. 115/1999, art. 305 alin. 4 Cod procedură penală și ale Deciziei Curții Constituționale nr. 270/2008, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Senatului României declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de urmărire penală față de VARUJAN VOSGANIAN, fost ministru al Ministerului Economiei și actual membru al Senatului sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare.

Faptele reținute în sarcina acestuia au fost săvârșite în perioada în care avea calitatea de ministru al Ministerului Economiei și formează obiectul unui dosar al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.