1 aprilie 2015

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de numitul DINESCU VICTORAȘ, zis Vivi Camatarul, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

Față de inculpat a fost luată măsura reținerii și s-a formulat propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cerere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Slobozia.

În ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale s-a reținut că inculpatul, în contextul  unor împrumuturi tip camătă, acordate persoanei vătămate B.L., a exercitat în perioada octombrie 2014 - martie 2015 atât acte de amenințare, cât și acte de violență față de B.I., pentru recuperarea dobânzilor impuse.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Direcției Operațiuni Speciale.

 

            Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.