24 iulie 2014

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara au solicitat Tribunalului Timiș, la data de 24 iulie 2014, arestarea preventivă pe o perioadă e 30 de zile a inculpatului DĂSCĂLESCU ION CIPRIAN (aflat în stare de reținere), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de omor calificat, distrugere, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

            Prin referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori s-au reținut următoarele:

În data de 22 iulie 2014, în jurul orelor 20:30 – 21:00, în zona Stadionului Dan Păltinișan din mun. Timișoara, inculpatul Dăscălescu Ion Ciprian a executat mai multe focuri, cu o armă letală de calibru 9 mm, asupra unui autoturism în care se aflau persoanele vătămate C.M.F., P.A.V. și B.L., proiectilele oprindu-se în grila radiatorului, în portiera dreaptă față, în locul în care se afla una dintre persoanele vătămate, precum și în ușa din spate a autovehiculului menționat anterior.

 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.