19 decembrie 2014

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, a inculpaților:

·        Coca Daniel,  șef serviciu Inspecție Energetică în cadrul S.C. E.on România S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

- instigare la abuz în serviciu, contând în aceea că în data de 22.01.2014 a instigat, la cererea inculpatului Chițescu Bogdan Marius, angajații E-on să nu întrerupă furnizarea energiei electrice la imobilul situat în Mun. Bacău, aparținând numitului C.V.

- abuz în serviciu, constând în aceea că, în data de 03.04.2014, în calitate de membru al comisiei de reanaliză, a redus în mod nelegal, la instigarea inculpatului Chițescu Bogdan Marius, prejudiciul calculat inițial de către comisia de analiză din cadrul E-on Bacău, având ca obiect frauda comisă de către inculpatul Bostan Cristian Costel, administratorul de fapt al inculpatei S.C. Dragoliv Service S.R.L., la punctul de lucru din loc. Sascut.       

·        Mândrilă Iosep Niculai, șef serviciu Inspecție Energetică în cadrul S.C. E-on România S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, constând în aceea că, în data de 03.04.2014, în calitate de membru al comisiei de reanaliză, a redus în mod nelegal, la instigarea inculpatului Chițescu Bogdan Marius, prejudiciul calculat inițial de către comisia de analiză din cadrul E-on Bacău, având ca obiect frauda comisă de către inculpatul Bostan Cristian Costel, administratorul de fapt al inculpatei S.C. Dragoliv Service S.R.L., la puctul de lucru din loc. Sascut.

·         Corobană  Marius Nicolae, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență, constând în aceea că l-a ajutat pe inculpatul Bostan Cristian Costel să îi promită inculpatului  Chițescu Bogdan Marius bani, în mod direct, în vederea influențării membrilor comisiei de reanaliză de la Iași ce a analizat cazul de fraudă având ca obiect inculpata S.C. Dragoliv Service S.R.L., în sensul că îi va determina pe aceștia să admită contestația formulată și să diminueze prejudiciul calculat inițial de către comisia de analiză din cadrul E-on Bacău, activitate care a fost dusă cu succes la bun sfârșit, așa cum reiese din hotărârea comisiei indicate.

·         Cășeru Ecaterina, inginer analist în cadrul S.C. E-on România S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, constând în aceea că, în data de 19.02.2014, în calitate de membru al comisiei de analiză, a constatat în mod nereal, la instigarea inculpatului Vașlovanu Ștefan, că nu s-au constatat nereguli cu ocazia verificării efectuate la data de 12.12.2013, de către inspectorii energetici din cadrul E-on Moldova la imobilul numitului C. C. situat în loc. Dărmănești, jud. Bacău.

·         Cojocărel Luminița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, contând în aceea că, prin intermediul inculpatului Vașlovanu Ștefan, a instigat angajații E-on (membrii comisiei de analiză, inculpații Cășeru Ecaterina și Camilar Florinel) să constate că nu există nereguli cu ocazia verificării efectuate la data de 12.12.2013, de către inspectorii energetici din cadrul E-on Moldova, la imobilul numitului C.C. situat în loc. Dărmănești, jud. Bacău.

·         Ichim Mihai, electrician în cadrul S.C. E-on Servicii Tehnice S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, complicitatea la furt, precum și  deteriorare, modificare fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice, constând în aceea că, în cursul lunii februarie 2014, la instigarea inculpatului Vașlovanu Ștefan, împreună cu inculpatul Pîntea Cătălin, s-a deplasat la sediul inculpatei SC Anca Rom SRL unde au inversat conductorii în contor determinând astfel neînregistrarea consumului de energie.

De asemenea, la data de  25.04.2014, la solicitarea indirectă a inculpatului Vașlovanu Ștefan, adresată prin inculpatului Pântea Cătălin, motivată de un control efectuat la punctul de lucru al S.C. Anca Rom S.R.L., inculpatul Ichim Mihai s-a deplasat la sediul inculpatei S.C. Anca Rom S.R.L. pentru a rezolva o problemă legată de probleme la contorizarea energiei, în sensul refacerii montajului în vederea înregistrării corecte a energiei electrice consumate de inculpata persoană juridică, astfel încât, în data de 26.04.2014 echipele de inspectori energetici care au intenționat să verifice contorul societății cu o zi înainte să nu poată constata modalitatea de fraudare.

·        S.C. Dragoliv Service S.R.L. Sascut, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

- furt de energie electrică, constând în aceea că a sustras energie electrică din rețeaua de distribuție a S.C. E-on Moldova la punctul de lucru al S.C. Dragoliv Service S.R.L. din loc. Sascut, jud. Bacău.

- executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, constând în aceea că s-a racordat ilegal  prin intermediul unei instalații clandestine la rețeaua de distribuție a energiei electrice aparținând E-on Moldova, dintr-un post de transformare situat în apropierea punctului de lucru al S.C. Dragoliv Service S.R.L. din loc. Sascut, jud. Bacău.

- cumpărare de influență, constând în aceea că a promis bani direct inculpatului Chițescu Bogdan Marius  care avea influență asupra membrilor comisiei de reanaliză de la Iași ce a analizat cazul de fraudă având ca obiect S.C. Dragoliv Service S.R.L. în sensul că îi va determina pe aceștia să admită contestația formulată și să diminueze prejudiciul calculat inițial de către comisia de analiză din cadrul E-on Bacău activitate care a fost dusă cu succes la bun sfârșit așa cum reiese din hotărârea comisiei indicate,

·        Andrieș Ștefan Corneliu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu (două acte materiale), furt, instigare la deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice, constând în acea că, în cursul lunii februarie 2014, l-a determinat pe inculpatul Vașlovanu Ștefan, șef Serviciu Măsuri Speciale, să trimită doi angajați din subordinea acestuia, respectiv inculpații Ichim Mihai și Pîntea Cătălin, care s-au deplasat la sediul S.C. Anca Rom S.R.L., unde au inversat fazele în contor pentru a determina neînregistrarea consumului de energie. Ulterior, în data de 25.04.2014, la solicitarea directă adresată  inculpatului Vașlovanu Ștefan, motivată de un control efectuat la punctul de lucru al S.C. Anca Rom S.R.L., acesta din urmă a luat legătura cu inculpatul Ichim Mihai prin intermediul inculpatului Pîntea Cătălin. Ulterior, inculpatul Ichim Mihai s-a deplasat la sediul S.C. Anca Rom S.R.L împreună cu inculpatul Andrieș Ștefan Corneliu pentru a remedia problema astfel încât echipele de control să nu mai poată constata neînregistrarea consumului de energie electrică.

- rupere de sigilii, contând în aceea că, în data de 25.04.2014, inculpatul a rupt sigiliile aplicate de inspectori energetici din cadrul S.C. Sindserv S.A. pentru ca Ichim Mihai, electrician aflat în subordinea lui Vașlovanu Ștefan, la instigarea indirectă a acestuia din urmă (formulată prin intermediul lui Pîntea Cătălin), să poată avea acces la tabloul electric al S.C. Anca Rom S.R.L. Bacău, pentru a reface legăturile de la unitatea de măsură, astfel încât echipele de control să nu mai poată constata neînregistrarea consumului de energie electrică.

- complicitate la cumpărare de influență, constând în aceea că l-a ajutat pe inculpatul Bostan Cristian Costel să îi promită inculpatului  Chițescu Bogdan Marius bani, în mod direct, în vederea influențării membrilor comisiei de reanaliză de la Iași ce a analizat cazul de fraudă având ca obiect S.C. Dragoliv Service S.R.L., în sensul că îi va determina pe aceștia să admită contestația formulată și să diminueze prejudiciul calculat inițial de către comisia de analiză din cadrul E-on Bacău, activitate care a fost dusă cu succes la bun sfârșit, așa cum reiese din hotărârea comisiei indicate.

·        S.C. Anca Rom S.R.L. Bacău, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu, prev. de art. 47 C.p. rap. la  art.  308 al. 1 C.p. cu referire la art. 297 C.p. (două infracțiuni),  furt, instigare la deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice, constând în acea că, în cursul lunii februarie 2014, l-a determinat pe inc. Vașlovanu Ștefan, șef Serviciu Măsuri Speciale să trimită doi angajați din subordinea acestuia, respectiv inculpații Ichim Mihai, și Pîntea Cătălin, care s-au deplasat la sediul acesteia, unde au inversat fazele în contor pentru a determina neînregistrarea consumului de energie. Ulterior, în data de 25.04.2014, la solicitarea directă adresată  inculpatului Vașlovanu Ștefan de către Andrieș Ștefan Corneliu, motivată de un control efectuat la punctul de lucru al S.C. Anca Rom S.R.L., cel dintâi a luat legătura cu inculpatul Ichim Mihai, prin intermediul inculpatului Pîntea Cătălin. Ulterior, inculpatul Ichim Mihai, s-a deplasat la sediul S.C. Anca Rom S.R.L împreună cu inculpatul Andrieș Ștefan Corneliu pentru a remedia problema astfel încât echipele de control să nu mai poată constata neînregistrarea consumului de energie electrică.

·         Vașlovanu Ștefan, șef formație Măsură Specială în cadrul S.C. E.on România S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu, constând în aceea că i-a instigat pe inculpații Cășeru Ecaterina și Camilar Florinel, membrii în comisia de analiză din cadrul E-on Bacău, ce a analizat, în data de 19.02.2014, cazul de fraudă având ca obiect imobilul numitului C. C. situat în loc. Dărmănești, jud. Bacău, să constate în mod nelegal că nu s-au constata nereguli cu ocazia verificării efectuate la data de 12.12.2013 de către inspectorii energetici din cadrul E-on Moldova.

- abuz în serviciu, complicitate la furt, instigare la  deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice,          constând în acea că, în cursul lunii februarie 2014, la solicitarea inculpatului Andrieș Ștefan Corneliu  a trimis doi angajați din subordinea sa, respectiv pe Ichim Mihai și Pîntea Cătălin, care s-au deplasat la sediul S.C. Anca Rom S.R.L., unde au inversat fazele în contor pentru a determina neînregistrarea consumului de energie.

- instigare la abuz în serviciu, constând în aceea că, la solicitarea directă a inculpatului Vașlovanu Ștefan, motivată de un control efectuat la punctul de lucru al S.C. Anca Rom S.R.L., Pântea Cătălin i-a solicitat telefonic inculpatului Ichim Mihai să se deplaseze la sediul acestei societăți comerciale pentru a rezolva o problemă legată de contorizarea energiei, respectiv să ascundă urmele intervenției asupra aparatului de măsura astfel încât  să nu se poată constata modalitatea de fraudare de către echipele de inspectori energetici care intenționaseră, fără finalitate, să verifice contorul firme cu o zi înainte.

- abuz în serviciu, constând în acea că, deși a luat cunoștință despre neregulile existente la consumatorul S.C. Prod Vicomir S.R.L. – firmă aparținând cumnatului său B. I. verificată la data de 04.04.2014 de inculpatul Țigănescul Mircea, nu a luat măsurile legale ce se impuneau și care intră în atribuțiile sale de serviciu.

- luare de mită, constând în aceea că a intervenit asupra aparatelor de înregistrare a energiei electrice consumate de societatea comercială S.C. K. & A. S.R.L. Bacău, identificată în evidențele E-on Moldova ca și punct de consum S.C. R. S.R.L. – spălătorie auto, în sensul denaturării cantității reale de energie consumată în schimbul acestei activități primind în mod direct foloase necuvenite constând în activități de cosmetizare și curățare auto.

·        S.C. Vetro Glass S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice, constând în aceea că, la punctul de lucru al societății situat în loc. Mărgineni, Jud. Bacău, nu se înregistra consumul real de energie electrică, motivat de intervenția asupra instalației de măsurare de către inculpatul Rusu Ioan Iustin.

 

·         Mitocaru Constantin, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și

deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice, constând în aceea că la punctul de lucru al societății situat în loc. Mărgineni, Jud. Bacău, nu se înregistra consumul real de energie electrică, motivat de intervenția asupra instalației de măsurare de către inculpatul Rusu Ioan Iustin.

·        Țigănescul Mircea, electrician măsură specială în cadrul S.C. E-on România S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu (2 infracțiuni), constând în acea că, în data de 22.01.2014, aflându-se în exerciatarea atribuțiilor de serviciu, la instigarea inculpaților Coca Daniel, Ifrim Cristian Nicolae și Chițescu Bogdan Marius, nu a sistat furnizarea de energie electrică la imobilul situat în Mun. Bacău, aparținând numitului C. V. Ulterior. la data de 04.04.2014, motivat de raporturile de colegialitate avute cu inculpatul Vașlovanu Ștefan. nu a constatat abaterile existente la punctul de lucru al inculpatei S.C. Prod Vicomir S.R.L. Dofteana aparținând numitului B. I., deși normele ce reglementau activitatea sa îl obligau la acest lucru.

·         Rusu Ioan Iustin, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la trafic de influență, constând în aceea că, în cursul anului 2014, a primit de la numitul C. D. D. suma de 1000 de euro pe care a predat-o inculpaților Popovici Claudiu și Anisei Ciprian Constantin, care urmau să intervină pe lângă membrii comisie de reanaliză Iași în vederea soluționării favorabile a contestației depuse de S.C. E. M. S.R.L.;

- instigare la abuz în serviciu, constând în acea că, la data de 03.04.2014, la solicitarea lui Anisei Ciprian Constantin, l-a determinat pe inculpatul Munteanu Costel, având funcția de cititor contori în cadrul S.C. A. C. 2002 S.A., să nu își îndeplinească în mod corect atribuțiile de serviciu, respectiv să nu constate frauda descoperită la punctul de lucru aparținând inculpatei S.C. Vetroglass S.R.L. situat în loc. Mărgineni, jud. Bacău.

- complicitatea la furt și deteriorare, modificare fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice, constând în acea că a intervenit asupra aparatului de măsurare a energiei electrice montat la punctul de lucru aparținând inculpatei S.C. Vetroglass S.R.L. Mărgineni, în sensul neînregistrării cantității de energie electrică consumată de abonat. 

·        Munteanu Costel, cititor în cadrul S.C. A. C. 2002 S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu prev. de art. 308 al. 1 C.p. cu referire la art. 297 al. 1 C.p., constând în acea că la data de 03.04.2014 nu și-a îndeplinit în mod corect atribuțiile de serviciu cu ocazia verificării efectuate la S.C. Vetroglass S.R.L. Mărgineni la instigarea inc. Anisei Ciprian Constantin, formulată prin intermediul inc. Rusu Ioan Iustin, în sensul că nu a constatat frauda descoperită, respectiv intervenția neautorizată asupra aparatului de înregistrare a consumului de energie electrică.

·        Camilar Florinel, coordonator inspecție energetică în cadrul S.C. E.on România S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, constând în aceea că, în data de 19.02.2014, în calitate de membru al comisiei de analiză, a constatat în mod nelegal, la instigarea inculpatului Vașlovanu Ștefan, că nu s-au constata nereguli cu ocazia verificării efectuate la data de 12.12.2013 de către inspectorii energetici din cadrul E-on Moldova la imobilul numitului C. C. situat în loc. Dărmănești, jud. Bacău.

- trafic de influență, constând în aceea că a primit indirect foloase materiale de la numitul C. D. D. pentru a interveni pe lângă membrii comisie de reanaliză Iași, în vederea soluționării favorabile contestația formulată de societatea comercială E. M. S.R.L. Bacău.

·        Căsăneanu Alin Ciprian, cititor în cadrul S.C. Alt Univers Company 2002 S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, complicitatea la furt, și deteriorare, modificare fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice, constând în acea că, în cursul lunii februarie 2014, deținând funcția de cititor energie electrică la S.C. A. C. 2002 S.R.L., firmă prestatoare de servicii către Eon Moldova, și-a încălcat atribuțiile de serviciu și a intervenit asupra contorilor montați la spălătoria auto aparținând SC K. & A. SRL Bacău, identificată în evidențele Eon Moldova ca și punct de consum S.C. R. S.R.L., prin montarea unui conductor ce a determinat neînregistrarea cantității de energie electrică consumată de abonat.

·        S.C. Prod Vicomir S.R.L. Dofteana, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt de energie electrică, deteriorare, modificare fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice, constând în aceea că, la punctul de lucru al societății din Loc. Dofteana, jud. Bacău, nu se înregistra consumul real de energie electrică, motivat de intervenția neautorizată asupra instalației de măsurare.

·        S.C. Dulce Acrișor S.R.L. Bacău, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt de energie electrică și deteriorare, modificare fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice, constând în acea că a intervenit asupra aparatului de măsurare a energiei electrice montat la punctul de lucru aparținând societății comerciale mai sus indicate situat în Mun. Bacău, având drept urmare deteriorarea contorului ce înregistra cantitatea de energie consumată de către abonat pe una din cele trei faze și neînregistrării cantității de energie electrică consumată.  

·         Șchiopu P. Marius Mugurel, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt de energie electrică și deteriorare, modificare fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice, constând în acea că a intervenit asupra aparatului de măsurare a energiei electrice montat la punctul de lucru aparținând societății comerciale mai sus indicate situat în Mun. Bacău, având drept urmare neînregistrarea cantității de energie electrică consumată.

·         Ifrim Cristian Nicolae, director general în cadrul S.C. E-on Servicii Tehnice S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, prev. și ped. de dispozițiile art. 47 C.p. rap. la art. 308 al. 1 C.p. cu referire la  art. 297 al. 1 C.p., constând în aceea că în data de 22.01.2014 l-a instigat pe inculpatul Chițescu Bogdan Marius să nu întrerupă furnizarea de energie electrică la imobilul situat în Mun. Bacău, aparținând numitului C. V.

·         Anisei Ciprian Constantin, șef formație măsură în cadrul S.C. E-on România S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență,          constând în aceea că a primit bani de la numitul C. D. D. lăsându-l pe acesta din urmă să creadă că are influență asupra membrilor comisiei de reanaliză de la Iași ce analiza cazul de fraudă având ca obiect S.C. E. M. S.R.L. în sensul că îi va determina pe aceștia să admită contestația formulată și să diminueze prejudiciul calculat inițial de către comisia de analiză din cadrul E-on Bacău.

- luare de mită, constând în aceea că a primit de la inculpatul Mitocaru Constantin, foloase necuvenite, respectiv montarea unor plase de insecte la locuința tatălui său, numitul A. C. situată în loc. Lilieci, Jud. Bacău, pentru a nu-și îndeplini în mod corect atribuțiile de serviciu prevăzute în fișa postului, respectiv aceea de a aduce la cunoștința organelor superioare de conducere frauda existentă la punctul de lucru aparținând inculpatei S.C. Vetroglass S.R.L. din loc. Mărgineni, jud. Bacău.

- instigare la abuz în serviciu, constând în acea că, prin intermediul inculpatului Rusu Ioan Iustin, l-a determinat pe inculpatul Munteanu Costel având funcția de cititor contori în cadrul S.C. A. C. 2002 S.A., să nu își îndeplinească în mod corect atribuțiile de serviciu cu ocazia citirii și verificării în data de 03.04.2014 a contorului de măsurare a energiei electrice la punctul de consum situat în loc. Barați, com. Mărgineni, jud. Bacău, aparținând inculpatei S.C. Vetroglass S.R.L. și la care exista un caz flagrant de fraudă.

- abuz în serviciu, constând în acea că, deși a luat cunoștință despre neregulile existente la consumatorul S.C. Dulce Acrișor S.R.L. Bacău – societate comercială aparținând inculpatului Schiopu Marius nu a luat măsurile legale ce se impuneau și nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu prevăzute în fișa postului, respectiv aceea de a aduce la cunoștința organelor superioare de conducere frauda existentă la punctul de lucru aparținând acestei societăți comerciale.

·        Pântea Cătălin, electrician măsură specială în cadrul S.C. E-on România S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, complicitatea la furt, deteriorare, modificare fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice, constând în acea că, în cursul lunii februarie 2014, la instigarea lui Vașlovanu Ștefan, împreună cu Ichim Mihai, s-a deplasat la sediul S.C. Anca Rom S.R.L. unde au inversat conductorii în contor fapt ce a determinat neînregistrarea consumului de energie.

- instigare la abuz în serviciu, constând în aceea că, la solicitarea directă a inculpatului Vașlovanu Ștefan, în data de 25.04.2014, motivată de un control efectuat la punctul de lucru al S.C. Anca Rom S.R.L., Pântea Cătălin i-a solicitat telefonic lui Ichim Mihai, să se deplaseze la sediul acestei societăți comerciale pentru a rezolva o problemă legată de contorizarea energiei, respectiv să ascundă urmele intervenției asupra aparatului de măsura, astfel încât să nu se poată constata modalitatea de fraudare de către echipele de inspectori energetici care intenționaseră fără finalitate să verifice contorul societății cu o zi înainte.              

·        Chițescu Bogdan Marius, director departament investigații în cadrul S.C. E-on România S.R.L.,  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu, contând în aceea că, prin intermediul inculpatului Coca Daniel a instigat în data de 22.01.2014 angajații E-on să nu întrerupă furnizarea energiei electrice la imobilul situat în Mun. Bacău, aparținând numitului C. V.

- trafic de influență, constând în aceea că a acceptat promisiunea primirii de bani din partea inc. Bostan Cristinel lăsându-l pe acesta din urmă să creadă că are influență asupra membrilor comisiei de reanaliză de la Iași ce analiza la data de 03.04.2014 cazul de fraudă având ca obiect S.C. Dragoliv Service S.R.L., în sensul că îi va determina pe aceștia să admită contestația formulată și să diminueze prejudiciul calculat inițial de către comisia de analiză din cadrul E-on Bacău, activitate care a fost dusă cu succes la bun sfârșit așa cum reiese din hotărârea comisiei indicate;

- instigare la abuz în serviciu, constând în aceea că i-a determinat pe inc. Coca Daniel și Mândrilă Iosep Niculai, membrii în comisia de reanaliză de la Iași ce a analizat cazul de fraudă având ca obiect S.C. Dragoliv Service S.R.L. în data de 03.04.2014 să reducă în mod nelegal prejudiciul calculat inițial de către comisia de analiză din cadrul E-on Bacău.

·        Popovici Claudiu, electrician în cadrul S.C. E.on România S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, constând în aceea că a primit bani de la numitul C. D. D. lăsându-l pe acesta din urmă să creadă că are influență asupra membrilor comisiei de reanaliză de la Iași ce analiza cazul de fraudă având ca obiect S.C. E. M. S.R.L. în sensul că îi va determina pe aceștia să admită contestația formulată și să diminueze prejudiciul calculat inițial de către comisia de analiză din cadrul E-on Bacău;

·         Bostan Cristinel Costel, primarul com. Sascut, jud. Bacău, recidivist, sub aspectul săvârșirii infracțiunuilor de furt de energie electrică, constând în aceea că a sustras energie electrică din rețeaua de distrubuție a S.C. E-on Moldova punctul de lucru al inculpatei S.C. Dragoliv Service S.R.L. situat pe DN2 – E85 (al cărei administrator de fapt este).

- executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, constând în aceea că s-a racordat ilegal  prin intermediul unei instalații clandestine la rețeaua de distribuție a energiei electrice aparținând E-on Moldova din postul de transformare nr. 8 situat în apropierea punctului de lucru al inc. S.C. Dragoliv Service S.R.L. situat pe DN2 – E85;

- cumpărare de influență, constând în aceea că a promis bani direct inc. Chițescu Bogdan Marius care avea influență asupra membrilor comisiei de reanaliză de la Iași ce a analizat cazul de fraudă având ca obiect inc. S.C. Dragoliv Service S.R.L. în sensul că îi va determina pe aceștia să admită contestația formulată și să diminueze prejudiciul calculat inițial de către comisia de analiză din cadrul E-on Bacău activitate care a fost dusă cu succes la bun sfârșit așa cum reiese din hotărârea comisiei indicate,

·        Gherasim Alexandru Ștefan, , sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt de energie electrică, instigare la abuz în serviciu, constând în acea că, în cursul lunii februarie 2014, i-a determinat pe inculpații Căsăneanu Alin și Vașlovanu Ștefan să intervină asupra aparatelor de măsură de la punctul de lucru al S.C. K. & A. S.R.L. Bacău – spălătorie auto, identificată în evidențele E-on Moldova ca și punct de consum S.C. R. S.R.L., ulterior în data de 26.04.2014 fiind depistat de inspectori energetici din cadrul E-on Moldova S.R.L. sustrăgând energie electrică la respectiva locație.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat persoanei vătămate E-on România prin săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina inculpaților, a executării cheltuielilor judiciare efectuate în cauză, precum și în vederea aplicării măsurii de siguranță a confiscării speciale, în cursul urmăririi penale, au fost luate măsuri asigurătorii având ca obiect indisponibilizarea unor bunuri mobile și imobile, prin instituirea unor sechestre în temeiul art. 249 și urm. din C.p.p.

 În același dosar, în cursul urmăririi penale au fost încheiate acorduri de recunoaștere a vinovăției cu inculpații: C. V., C. D. D. și I. A.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Bacău.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.