10 aprilie 2014

 

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În urma sesizării transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu o serie de angajări efectuate la ROMATSA, în perioada anilor 2011, 2012, 2013.

În cauză, procurorii au dispus, astăzi 10 aprilie 2014, începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice și fals intelectual.

În interesul soluționării cauzei, în perioada următoare vor fi efectuate audieri și vor fi solicitate relații și înscrisuri.

Pe parcursul derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.