7 octombrie 2014

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, la data de 6 octombrie 2014, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatului BONDILĂ DRAGOȘ PETRICĂ sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor asupra unui membru al familiei, profanare de cadavre sau morminte și rele tratamente aplicate minorului.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București.

Din referatul cu propunere de arestare au rezultat următoarele:

La data de 17 septembrie 2014, organele de urmărire penală au fost sesizate de către inculpatul Bondilă (fost Cercel) Dragoș Petrică cu privire la faptul că fiul său minor D.D.Ș. a dispărut de la domiciliu în ziua precedentă. În urma activităților investigativ-operative efectuate de către Serviciile de Investigații Criminale ale județelor Dâmbovița și Giurgiu, minorul a fost depistat pe raza județului Giurgiu. Cu această ocazie, minorul a precizat că a părăsit domiciliul din cauza faptului că a fost abuzat fizic și psihic de către tatăl său vitreg, inculpatul Bondilă Dragoș Petrică, situație în care minorul a fost predat organelor de asistență socială și protecție a copilului din Județului Dâmbovița.

La data de 2 octombrie 2014, minorul D.D.Ș. a încunoștiințat organele de urmărire penală cu privire la faptul că, în urmă cu aproximativ 2 ani, tatăl său vitreg l-a lovit pe fratele său, B.M., în vârstă de 7 ani, provocându-i leziuni traumatice ce au condus la decesul minorului, acesta fiind îngropat în grădina din spatele locuinței.

Cu ocazia cercetărilor la fața locului (indicat de către minor) a fost găsit, la o adâncime de 45 cm față de nivelul solului, un craniu, fragmente osoase din regiunile toraco-abdominale, membre superioare, inferioare și un fragment de pătură din material textil de culoare roșiatică, precum și mai multe obiecte de vestimentație.

În urma analizării materialului osos de către Serviciul de Medicină Legală a Județului Dâmbovița a rezultat că acesta este de origine umană, vârsta este de 5-6 ani, iar vechimea înhumării de circa 2 ani.

Cauza, constituită inițial la Parchetul de pe lângă Tribunal Dâmbovița  a fost preluată, la data de 6 octombrie 2014, în vederea efectuării urmăririi penale de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.