25.10.2013            

 

COMUNICAT

 

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în colaborare cu Institutul Național al Magistraturii continuă și în cursul acestui an programul comun „Procurorii și auditorii INM – împreună pentru o justiție credibilă și eficientă”, devenit o tradiție pentru cele două instituții.

Astfel, în perioada 21-24.10.2013, auditorii anului I au avut ocazia să se familiarizeze cu diferite aspecte ale activităților ce se desfășoară în cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică, Biroului de relații cu publicul și audiențe, Biroului de informare publică și relații cu presa, Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe.

A fost, de asemenea, un bun prilej de a dialoga cu conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul procuror general Tiberiu-Mihail Nițu acordând o atenție deosebită întâlnirilor programate.

Derularea acestui stagiu de pregătire practică reprezintă atât în accepțiunea conducerilor celor două instituții, cât și a auditorilor de justiție un concept modern de orientare profesională și un model de bune practici pentru integrarea socio-profesională a viitorilor magistrați.