21.11.2013                       

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov cauza privind pe numitul Mătase Camil în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat și deosebit de grav.

La data de 20.11.2013, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Mătase Camil, acesta fiind reținut pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul Mătase Camil urmează să fie prezentat de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Din conținutul referatului cu propunerea de arestare preventivă a reieșit următoarea situație de fapt:

La data de 18.11.2013, mama inculpatului a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov cu privire la faptul că fiul său, care locuiește în S.U.A., a revenit în țară în perioada 14-15.11.2013, împrejurare în care i-a relatat că și-a ucis, prin împușcare, soția și unul dintre fii.

Ca urmare a denunțului formulat, au fost efectuate verificări, atât în mediul virtual, cât și pe linie de cooperare polițienească, rezultând că în localitatea de domiciliu a inculpatului au fost găsiți decedați soția și fiul acestuia, care prezentau la nivelul capului plăgi prin împușcare.

În cursul zilei de ieri, inculpatul a fost localizat pe raza județului Vrancea, unde a fost prins și reținut.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.