21.11.2013                       

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului mînzăraru florin sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat, viol, furt calificat și profanare de morminte.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În seara zilei de 24.05.2013, în jurul orelor 2230, după ce a luat-o în autoturismul său pe victima N.I., care aștepta o mașină de ocazie pentru a se deplasa de la serviciu către locuința sa dintr-o altă localitate, inculpatul a avut, prin constrângere, un raport sexual cu vicima, exercitând asupra acesteia acte de violență.

După consumarea violului, pentru a ascunde săvârșirea faptei, inculpatul a ucis-o pe victimă printr-un mecanism complex de sufocare și sugrumare, a transportat cadavrul la locuința sa, unde l-a depesat, nu înainte de a lua bijuteriile pe care victima le avea asupra sa (bijuterii pe care le-a amanetat în ziua următoare, încheind în acest sens un contract în nume propriu). Ulterior, inculpatul a aruncat fragmentele de cadavru în râul Argeș, acestea fiind găsite la date diferite, respectiv în cursul lunilor mai-iunie 2013.

În urma percheziției domiciliare efectuată în apartamentul în care a fost realizată depesarea cadavrului, au fost prelevate mai multe probe biologice. Genotiparea urmelor de sânge identificate, precum și a unui fir de păr, au pus în evidență un profil genetic identic cu profilul victimei.

Raportul medico-legal de necropsie întocmit în cauză a concluzionat că moartea victimei a fost violentă și s-a datorat insuficienței respiratorii acute, consecutivă asfixiei mecanice printr-un mecanism complex de sufocare-sugrumare.

Reamintim faptul că inculpatul a fost arestat în cauză la data de 30 mai 2013,   măsura arestării fiind prelungită succesiv de către Tribunalul București (http://www.mpublic.ro/presa/2013/c_30_05_2013.htm ).

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Argeș.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.