12.09.2013

                          

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au solicitat instanței de judecată, la data de 10.09.2013, arestarea preventivă a inculpatului SERGHI AUREL (aflat în stare de reținere) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor deosebit de grav.

Magistrații Tribunalului București au admis solicitarea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în seara de 08/09.09.2013, pe fondul unui conflict spontan și al consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a lovit în mod repetat cu corp dur și tăietor despicător victima V.A., în timp ce se aflau în locuința acesteia din urmă situată într-o  comună din județul Ialomița. Ulterior, inculpatul SERGHI AUREL a înfășurat capul victimei cu o geacă, a legat-o la gât cu o bucată de material textil (basma) și apoi a     aruncat-o în fântâna dezafectată situată în grădina locuinței.

Menționăm că inculpatul (condamnat anterior pentru același gen de fapte) s-a autodenunțat, conducând anchetatorii la locul unde a ascuns cadavrul.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.