12.06.2013

                      

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Domnul Tiberiu Mihail Nițu, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a participat în perioada 11-12.06.2013, la Poiana Brașov, la întâlnirea regională cu tema “Abordarea strategică a unui fenomen complex: Corupția. Investigare, destructurare, confiscare“, organizată în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție. 

În deschiderea lucrărilor, alături de domnul Tiberiu Mihail Nițu, au rostit alocuțiuni domnul Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, doamna Laura Codruța Kovesi, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, domnul Jănică Arion-Țigănașu – chestor de poliție, directorul general al Direcției Generale Anticorupție, precum și reprezentanți ai conducerii Agenției Naționale de Integritate, Departamentului de Informații și Protecție Internă și Serviciului Român de Informații.

La lucrări au mai participat procurori generali ai Parchetelor de pe lângă Curțile de Apel Brașov, Ploiești, Pitești, Craiova, Târgu Mureș, prim procurori ai parchetelor de pe lângă tribunalele de pe raza curților de apel menționate, precum și ofițeri de poliție, șefi ai structurilor teritoriale din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

De asemenea, la eveniment au fost prezenți membri ai Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, precum și consilieri ai Ministrului Justiției și Ministrului Afacerilor Interne.

Evenimentul a avut loc în contextul amplificării eforturilor de combatere a corupției, iar discuțiile au vizat atât aspecte de ordin tehnic, cât și prezentarea unor cazuri relevante instrumentate, având ca obiect infracțiuni de mică corupție și conflict de interese.