10.07.2013  

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea au dispus, prin rechizitoriu, la data de 05.07.2013, trimiterea în judecată, în stare de arest, a inculpaților Moraru Gheorghe Ștefan Cosmin și Pazurik Erika Krisztina, pentru săvârșirea infracțiunii de omor, respectiv a infracțiunii de complicitate la infracțiunea de omor calificat.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut faptul că, în dimineața zilei de 3 decembrie 2012, în timp ce se afla în locuința sa, inculpatul Moraru Gheorghe Ștefan Cosmin a suprimat, prin violență, viața victimei V.P. (soacra sa), fiind ajutat de soția sa, coinculpata  Pazurik Erika Krisztina.

După săvârșirea faptei, inculpatul Moraru Gheorghe Ștefan Cosmin a transportat și abandonat cadavrul victimei în apropierea satului Nădar, jud. Bihor. 

A doua zi, inculpații au părăsit țara, pentru a se sustrage de la urmărire penală, ajungând în Elveția, de unde au fost extrădați în România, la cererea autorităților judiciare române.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Curții de Apel Oradea.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.