04.07.2013

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Craiova, au dispus, la data de 03.07.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea în judecată a inculpatei Renghea Melania Celestina  (agent principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor calificat.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

La data de 26.12.2012, pe fondul unor neînțelegeri anterioare, inculpata Renghea Melania Celestina s-a deplasat cu un autoturism la domiciliul părții vătămate B.G. (comisar șef de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt și fostul său șef), care a invitat-o în casă, inculpata insistând să o însoțească în autoturism. După ce partea vătămată a urcat pe locul din dreapta al autoturismului, inculpata a pus în mișcare vehiculul, deplasându-se pe o distanță de aproximativ 40 m, unde a oprit ca urmare a insistențelor părții vătămate.

În autoturism, partea vătămată B. G. a întrebat-o pe inculpata Renghea Melania Celestina care este motivul vizitei sale, ocazie cu care aceasta i-a spus că din cauza sa are probleme la actualul loc de muncă (Postul de Poliție Brâncoveni), întrucât făcuse afirmații denigratoare la adresa sa în discuțiile cu actualul ei șef.

Partea vătămată a infirmat acuzele aduse de inculpată care, în momentul  imediat  următor, a înjunghiat-o în zona abdominală cu un cuțit de bucătărie (cu lama de 13,5 cm), pe care îl avea în autoturism, încercând să-i aplice și o a doua lovitură în aceeași zonă, însă, ca urmare a acțiunii de apărare a părții vătămate, acesta a deviat în genunchiul stâng.

În altercația declanșată în interiorul autoturismului, partea vătămată a fost mușcată de învinuita Renghea Melania Celestina de omoplatul stâng, iar în încercarea de a o dezarma de cuțit, cei doi și-au produs reciproc leziuni,  prin zgâriere, la nivelul mâinilor.

Conștientă de gravitatea  faptei comise, la ora 1820, inculpata Renghea Malania Celestina l-a sunat pe soțul său, căruia i-a relatat denaturat că partea vătămată B. G. ar fi încercat să o omoare.

În urma agresiunii, ambele părți au fost internate la  Spitalul Județean de Urgență Slatina, partea vătămată prezentând leziuni traumatice, prin lovire cu un corp tăietor-înțepător, mușcare și posibil zgâriere cu unghiile, ce au necesitat pentru vindecare 16-18 zile îngrijire medicală, fără ca leziunile traumatice să-i fi pus viața în primejdie, iar inculpata a prezentat  leziuni traumatice prin compresiune digitală și zgâriere cu unghiile ce au necesitat  pentru vindecare 1-2 zile îngrijire medicală, fără ca leziunile traumatice să-i fi pus viața în primejdie.                     

            Referitor la plângerea formulată de inculpată cu privire la presupuse abuzuri sexuale comise asupra sa de către alte persoane (ofițeri de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, procurori, avocați), din cercetările efectuate în cauză a rezultat că faptele sesizate nu există.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.