30.08.2012

                          

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au dispus, la data de 28.08.2012, reținerea pe o perioadă de 24 de ore, a inculpatei Urbanovici Mihăița-Victoria (cadru didactic),  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Totodată, aceștia au solicitat instanței de judecată, arestarea preventivă a inculpatei, cerere admisă de către magistrații Tribunalului Giurgiu, care la data de 29.08.2012, au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acesteia, pentru o perioadă de 14 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 28.08.2012, inculpata a pretins și primit de la  C.G.M. (mama unei eleve), suma de 800 de lei pentru a-i încheia situația școlară fiicei sale și a-i facilita promovarea anului de învățământ.

În acest context, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, cu sprijinul ofițerilor Direcției Generale Anticorupție București și Biroului Județean Anticorupție Giurgiu au organizat, la aceeași dată, un flagrant în urma căruia a fost constatată infracțiunea de luare de mită.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că alți 5 elevi și părinți au oferit sume de bani cadrului didactic în cauză, în același scop.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.