29.08.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

          Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, la data de 28 august 2012, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații BUN CĂLIN-FLORIN, BĂDULESCU BOGDAN, MATEI MARIAN, LAZĂR CONSTANTIN-ADRIAN, TURMACU VASILE și BOGLEA MARINEL (agenți de poliție) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

            Totodată, aceștia au solicitat instanței de judecată, arestarea preventivă a inculpaților, cerere admisă de către magistrații Tribunalului Timiș, care au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele BUN CĂLIN-FLORIN, MATEI MARIAN, LAZĂR CONSTANTIN-ADRIAN, TURMACU VASILE și BOGLEA MARINEL, pentru o perioadă de 29 de zile. Față de inculpatul BĂDULESCU BOGDAN a fost luată măsura preventivă a obligării de nu părăsi țara pentru o perioadă de 29 zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt:

            În timpul serviciului de patrulare, inculpații au pretins și primit diferite sume de bani de la mai mulți conducători auto care încălcaseră normele legale în materia circulației pe drumurile publice, în scopul de a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu, respectiv de a nu le aplica sancțiunile contravenționale corespunzătoare faptelor săvârșite. 

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare. (link video)