28.05.2012

                          

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au dispus, prin rechizitoriu, punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea in judecată a inculpatului SIMION ION sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere în afara antrepozitului fiscal, pe teritoriul României, de produse accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 de țigarete și transport de bunuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a reieșit următoarea situație de fapt:

La data de 02.02.2011, organele de politie din cadrul I.P.J. Timiș – Post Poliție Sânandrei au efectuat o percheziție domiciliară la adresa inculpatului Simion Ion unde, au găsit cantitatea de 25.720 de țigarete provenite din Serbia, deținute fără documente justificative, bunuri ce urmau a fi comercializate de către acesta.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 12.695 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Timișoara.                                                                          

 

*

 

*                         *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au dispus, prin rechizitoriu, punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea in judecată a inculpatului MORGOCIU FLAVIUS FLORIN sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere în afara antrepozitului fiscal, pe teritoriul României, de produse accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 de țigarete si transport de bunuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a reieșit următoarea situație de fapt:

La data de 02.11.2010, în jurul orelor 1530, inculpatul a fost depistat în flagrant de către organele de poliție în timp ce transporta, cu un autoturism, în Municipiul Timișoara, cantitatea de 23.600 de țigarete provenite din Serbia, fără a deține documente justificative pentru marfă transportată, acesta cunoscând faptul că bunurile respective proveneau din contrabandă.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 10.385 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Timișoara.

 

 

 

 

*

 

*                         *

 

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaților LAZĂR FLORIN-RADU și STANIȘICI SORINA-SNEJANA sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt:

La data de 18 noiembrie 2011, în jurul orelor 1800, inculpatul Lazăr Florin-Radu a deținut și transportat, cu un autoturism, pe raza unei comune din județul Timiș, cantitatea de 364 pachete de țigări de diferite mărci cu timbru de Serbia.

            De asemenea, la aceeași dată, 18 noiembrie 2011, în jurul orelor 1800, inculpata Stanișici Sorina-Snejana a deținut și transportat, cu un autoturism condus de către inculpatul Lazăr Florin-Radu, pe raza unei comune din județul Timiș, cantitatea de 260 pachete de țigări de diferite mărci cu timbru de Serbia și 7 litri alcool etilic de 96º.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Judecătoriei Deta.