27.09.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus trimiterea în judecată a inculpatului NATI MEIR sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

            Din probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, au rezultat următoarele:

            În perioada aprilie 2012 – iulie 2012, inculpatul Nati Meir, în calitate de administrator al SC O. C. C. SRL, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a indus în eroare un număr de 35 de părți vătămate persoane fizice.

În acest context, inculpatul le promitea acestora, în mod mincinos, faptul că, prin intermediul societății comerciale pe care o administra, le va obține vize de muncă și contracte de muncă în Israel, solicitând și primind în acest scop, cu titlul de comision, sume cuprinse între 800 de lei și 3700 de euro de la fiecare persoană și contravaloarea biletelor de avion, deși în realitate nu exista nicio bază legală și contractuală care să permită realizarea acestui fapt, prejudiciul total fiind în cuantum de 125790 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Sectorului 1.