27.08.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 25.08.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpaților BOAMFĂ GHEORGHE și BOAMFĂ IULIUS VALERIU sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la omor și violare de domiciliu.

Totodată, procurorii au solicitat magistraților Tribunalului Brașov arestarea preventivă a inculpaților, cerere admisă de judecători, care au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă, pe numele inculpaților,  pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 24.08.2012, în jurul orelor 1900, pe fondul unor conflicte mai vechi și în contextul unor discuții contradictorii, inculpații au lovit partea vătămată B.H. cu o bâtă de baseball și cu o sabie în zona genunchiului stâng, producându-i amputația membrului inferior.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale.