25.05.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus începerea urmăririi penale față de învinuitul NEGOIȚĂ DRAGOȘ-CIPRIAN, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a  reținut faptul că acesta, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, nu a evidențiat în actele contabile circa 14 baxuri cu produs viticol, având denumirea de „vin alb de masă”, produs viticol importat din Republica Moldova în anul 2008 și introdus în Zona Liberă Giurgiu în cursul aceluiași an, sustrăgându-se de la plata către bugetul de stat a sumei de aproximativ 10.000 lei.

            Astfel, la 02.03.2012, în urma unui control efectuat la un depozit din Zona Liberă Giurgiu, a fost identificat un produs viticol ambalat în 797 cutii în care se aflau 4782 recipienți cu o capacitate de 2 litri fiecare. Produsul viticol a fost introdus în Zona Liberă Giurgiu, în cursul anului 2008, de către învinuitul Negoiță Dragoș-Ciprian, fost administrator al societății și nu apare înregistrat în evidențele contabile ale acesteia.

            Întrucât prejudiciul nu a fost recuperat, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus prin ordonanță, la data de 24.05.2012,  luarea măsurii de instituire a sechestrului asigurător pentru cantitatea de 9564 litri vin import Republica Moldova.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.