24.07.2012

                                           

                 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți  au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului TRUȚĂ CORNEL sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt::

În seara zilei de 10.04.2012, în jurul orelor 2145, inculpatul Truță Cornel i-a aplicat mai multe lovituri victimei M.A.C., în zona capului, aceasta suferind un traumatism cranio – cerebral. Inculpatul a fost cercetat, inițial, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la infracțiunea de omor calificat iar, la data de 17.04.2012, procurorii au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei față de inculpatul Truță Cornel din tentativă la infracțiunea de omor calificat în omor calificat, întrucât în urma loviturilor primite victima a decedat la data de 16.04.2012.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Mehedinți.

 

 

*

 

*                               *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș au dispus, la data de 20.07.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului TRIFOI FLORIN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 12.06.2012, inculpatul Trifoi Florin i-a aplicat victimei V.I. o lovitură cu cuțitul în zona precordială, cauzându-i o leziune gravă ce a condus la decesul acesteia.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Maramureș.

 

 

*

 

*                               *

 

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți  au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului MERLOIU ION sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt:

La data de 29.03.2012, în jurul orelor 2100, pe fondul consumului de alcool și în urma unei altercații verbale, inculpatul Merloiu Ion i-a aplicat părții vătămate S.E. (concubina sa) o lovitură cu cuțitul ce i-a pus viața în primejdie.

În urma leziunilor suferite, partea vătămată S.E. se află internată în spital, ea fiind în stare gravă.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Mehedinți.