23.08.2012

                      

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

În continuarea cercetărilor în cauza privind uciderea studentei de naționalitate japoneză, procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au identificat aparatul foto aparținând victimei.

Potrivit probelor administrate în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul a vândut acest aparat unei persoane, care a fost identificată și care l-a recunoscut pe inculpat ca fiind persoana de la care l-a cumpărat. Aparatul a fost ridicat de la această persoană, fiind, ulterior, recunoscut de către părinții victimei (care au venit în România), ca aparținând acesteia.

De asemenea, cercetările efectuate în cauză au dus și la identificarea telefonului mobil aparținând victimei.

Totodată, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus efectuarea  expertizei judiciare tip ADN, urmând ca, la momentul comunicării rezultatului acestuia să fie adus la cunoștința opiniei publice.

Menționăm că, în temeiul probelor administrate până în prezent, inculpatul VLAD NICOLAE a fost arestat pentru o durată de 29 zile, începând cu data de 19.08.2012, măsură împotriva căreia inculpatul Vlad Nicolae a declarat recurs, ce urmează a fi judecat în cursul zilei de mâine, de către magistrații Curții de Apel București.

Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.