23.04.2012

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:  

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus, la data de 20.04.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Mihalache Isam sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și au solicitat, totodată, instanței de judecată arestarea preventivă a acestuia.

Magistrații Judecătoriei Craiova au admis cererea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

            În ceea ce o privește pe făptuitoarea I. E., având în vedere faptul că, din actele aflate la dosar, rezultă o stare de dubiu cu privire la existența discernământului acesteia la momentul comiterii faptei, în cauză urmează a se dispune efectuarea unei expertize medico-legale, în regim de internare, în vederea stabilirii discernământului.

Acest dosar a fost constituit ca urmare a faptului că, la data de 19.04.2012, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu despre faptul că, în urma accidentului de circulație mai sus menționat, persoanei vătămate C. L. i s-au sustras din geantă mai multe bunuri. Dosarul a fost conexat cu cel înregistrat pe rolul aceleiași unități de parchet, având ca obiect accidentul de circulație soldat cu rănirea persoanei vătămate C.L. și preluat în urmărirea penală proprie a procurorului.

            Din probatoriul administrat, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situație de fapt:

 La data de 06.04.2012, în jurul orelor 1615, în timp ce traversa pe trecerea pentru pietoni un bulevard din Craiova, persoana vătămată C. L. a fost surprinsă și accidentată de o autoutilitară condusă de făptuitorul M.C.. În urma impactului, la fața locului au venit mai multe persoane printre care inculpatul și făptuitoarea I.E., care profitând de împrejurări, au încercat să-i sustragă cerceii, după care au căutat în geanta părții vătămate, de unde au sustras o pungă în care se aflau documentele personale și o agendă de mici dimensiuni.

În urma accidentului, victima a fost transportată la un Spital din Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.