23.01.2012

                      

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: 

               

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului MITRU FLORIAN-REMUS sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Magistrații Judecătoriei Baia Mare au admis cererea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul Mitru Florian-Remus, la data de 17.01.2012, în jurul orelor 1745, a condus pe drumurile publice un autovehicul având o alcoolemie în sânge de 2,40 g‰,  context în care a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus regulamentar de către martorul P.A.C.

Deoarece inculpatul a coborât din autoturism și a început să adreseze cuvinte injurioase și să se manifeste violent față de acesta, provocând scandal public, martorul susnumit  a solicitat intervenția organelor de poliție.

La fața locului a sosit un echipaj al poliției rutiere care a solicitat regulamentar inculpatului să se legitimeze și să prezinte documentele pentru control. Inculpatul a refuzat și a început să adreseze cuvinte jignitoare, amenințări și a lovit-o cu piciorul pe partea vătămată P.V.B. – agent principal de poliție în cadrul Poliției Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.

 

 

 

*

 

*                               *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale si au solicitat, totodată, instanței de judecată arestarea preventivă a inculpaților Cristea Venus-Vasile, Cristea Cosmin-Alexandru și Toth Laszlo sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, infracțiuni de loviri sau alte violențe, distrugere și amenințare.

Magistrații Judecătoriei Brezoi și-au însușit propunerea procurorilor si au dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probele administrate în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că inculpații Cristea Venus-Vasile, Cristea Cosmin-Alexandru și Toth Laszlo, în noaptea de 24/25.09.2011, aflându-se în zona centrală a orașului Brezoi au provocat scandal, au distrus bunuri și au amenințat părțile vătămate S.I., L.I.G., F.I.V., inducând o stare de teamă și indignare în rândul cetățenilor care au fost treziți și au ieșit speriați la balcoane solicitând intervenția poliției.

De asemenea, în perioada 13–15.01.2012, cei trei inculpați au tulburat ordinea și liniștea publică și au produs scandal public în incinta unui bar – restaurant de pe raza orașului Brezoi, distrugând mai multe bunuri și au agresat și amenințat părțile vătămate B.O.L., M.I.C., A.V.,cu acte de violență.

Totodată, inculpații Cristea Venus-Vasile și Toth Laszlo au agresat partea vătămată M.F.D., căreia i-au produs o plagă înjunghiată care a necesitat pentru vindecare un număr de 9-10 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.