22.02.2012

                                           

                 

COMUNICAT

 

 

 Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:       

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații minori V.Ș.C. și D.M.A. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Totodată, procurorii au solicitat magistraților Judecătoriei Horezu arestarea preventivă a inculpaților, cerere admisă de judecători, care au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 19 zile.

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat următoarea situație de fapt:

În noaptea de 17/18.02.2012 în jurul orelor 2000, cei doi inculpați minori, profitând de faptul că partea vătămată P.M.E. se afla în stare de ebrietate și deținea asupra sa sume mari de bani, au urmărit-o pe aceasta pe raza orașului Horezu, iar în momentul în care au constatat că nu pot fi observați de nicio persoană, au exercitat acte de violență asupra acesteia și i-au sustras  suma de 600 lei.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.