22.02.2011

                        

                                                            

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

         Procurorii Secției de Urmărire Penală si Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, împreună cu ofițeri ai Direcției de Investigații Criminale din Cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul informativ și tehnic al Serviciului Român de Informații, în baza autorizațiilor emise de către judecători au efectuat în cursul zilei de astăzi, 22.02.2012, un număr de patru percheziții domiciliare pe raza localității București în legătură cu fapte de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniștii și ordinii publice și tentativă de omor.

Sunt vizate de cercetări  mai multe  persoane, fiind puse în aplicare un număr de 7 mandate de aducere, din care au fost executate efectiv 5. Persoanele aduse cu mandat sunt în prezent audiate de către procurorii Secției de Urmărire Penală si Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 Din cercetările efectuate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, în noaptea de 31.12.011, într-un bar din municipiul București  au provocat scandal și au fost implicați în agresarea unor persoane.

Urmează ca, după audierea persoanelor implicate, procurorii să aprecieze asupra măsurilor procedurale care se impun în raport cu situația de fapt.