21.06.2012

                          

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 20.06.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul COSTACHE DRAGOȘ-FLORIN sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu, viol și  omor calificat.

 Totodată, procurorii au solicitat magistraților Tribunalului Vâlcea arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de instanța de judecată, care a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 16/17 iunie 2012, pe fondul consumului de alcool, inculpatul Costache Dragoș-Florin, a pătruns fără drept în locuința victimei C.A. (în vârstă de 77 de ani), unde, prin constrângere, a întreținut raporturi sexuale cu aceasta. În momentul în care victima a început să țipe, inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul în zona feței și a ștrangulat-o, după care a părăsit locuința acesteia. Ca urmare a acțiunii inculpatului, victima a decedat.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.