21.05.2012

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:  

 

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la moartea suspectă a unei persoane de sex bărbătesc în vârstă de 59 de ani, deces care a intervenit ca urmare a unui incident ce a avut loc pe raza unei comune din județul Alba.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, în seara zilei de 19.05.2012, în jurul orelor 2200, doi agenți de poliție din cadrul unei Secții de Poliție Rurală din județul Alba, au oprit pentru legitimare victima G.P. care conducea o căruță tractată de un cal ce transporta material lemnos iar, la refuzul acesteia de legitimare și întrucât avea asupra sa un topor, cei doi agenți au procedat la acționarea asupra acesteia cu spray lacrimogen deposedând-o de topor după care au imobilizat-o și au condus-o la sediul poliției.

După ce victima a fost sancționată contravențional pentru refuz de legitimare cu actul de identitate și refuz de prezentare la sediul poliției pentru clarificarea situației materialului lemnos ce-l transporta, aceasta a părăsit sediul secției de poliție iar la scurt timp a fost transportată la Spitalul Municipal Aiud unde a decedat.

În urma efectuării necropsiei, medicul legist a formulat concluzii preliminare în care  s-a stabilit că moartea victimei este neviolentă și s-a datorat unor afecțiuni cardio-vasculare cronice severe.

Totodată, s-a afirmat faptul că, concluziile definitive se vor formula după efectuarea investigațiilor complementare.     

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.