21.05.2012

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:  

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaților Poiată Sergiu și Arion GHENADIE sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt:

  La data de 03.04.2012, inculpatul Poiată Sergiu, în calitate de medic specialist obstetrică ginecologie, i-a pretins denunțătoarei B.I. suma de 1.400 lei, bani ce urmau să fie distribuiți echipei medicale care asigura intervenția de specialitate prin cezariană, sume precizate succesiv, la data de 18.04.2012 suma de 1.000 de lei pentru sine și suma 400 de lei destinată inculpatului Arion Ghenadie (medic anestezist) care, la rândul său, a solicitat suma de 350 lei în vederea  îndeplinirii atribuțiilor specifice de serviciu.

De asemenea, la data de 19.04.2012, cei doi inculpați au primit de la denunțătoarea B.I. sumele solicitate, 1.000 lei inculpatul Poiată Sergiu respectiv 400 de lei inculpatul Arion Ghenadie.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare Tribunalului Arad.  

 

                                                                                                                                                    *

 

*                *

    

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în  judecată a inculpaților:

·         Trașcă Nicolae-Lucian (în stare de arest preventiv) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită;

·         Drăgușin Ion Claudiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a reieșit următoarea situație de fapt:

Inculpatul Trașcă Nicolae-Lucian, în calitate de agent de poliție judiciară, a pretins și primit de la denunțătorul P.I.D. suma de 200 de euro prin intermediul inculpatului Drăgușin Ion Claudiu, pentru soluționarea favorabilă a unei cauze penale și obținerea restituirii permisului de conducere.

De asemenea, inculpatul  Drăgușin Ion Claudiu l-a ajutat pe inculpatul Trașcă Nicolae Lucian să pretindă și să primească suma de 200 de euro pentru a rezolva dosarul penal în care era implicat denunțătorul P.I.D. și să nu îi suspende permisul de conducere.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Vâlcea.