19.07.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În legătură cu informațiile apărute în mass-media referitoare la declarațiile pe care se susține că le-ar fi făcut ministrul apărării naționale, referitoare la faptul că, i-ar fi fost acordat grad militar sau ar fi fost avansată în grad, doamna Laura Codruța Kövesi procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

,,Nu am cunoștință să am vreun grad militar și nici că aș fi fost avansată în grad. Nu am formulat cerere pentru acordarea vreunui grad militar sau pentru avansare. Nu am trimis nici un fel de acte sau date personale la Ministerul Apărării Naționale despre care, cred, că ar fi necesare pentru eliberarea vreunui document care să ateste acordarea gradului militar sau avansarea în grad”.

În acest context, doamna Laura Codruța Kovesi a solicitat ministrului apărării naționale să dispună măsurile legale pentru ca această situație să fie remediată și să comunice  măsurile dispuse. Link spre adresa transmită ministrului apărării naționale.