18.04.2012

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:  

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au solicitat instanței de judecată, la data de 11.04.2012, arestarea preventivă a inculpatului Stănescu Cezar sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de înșelăciune.

Magistrații Judecătoriei Suceava au admis cererea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în cursul lunii decembrie 2011, prin folosire de înscrisuri false,  inculpatul Stănescu Cezar a indus în eroare partea vătămată A.P., căreia i-a vândut un autoturism sustras anterior de pe teritoriul României, cu seria de șasiu poansonată în fals, pentru suma de 15.000 de euro.

            De asemenea, prin folosirea de înscrisuri falsificate, inculpatul Stănescu Cezar a indus-o în eroare pe partea vătămată L.B.A. (la data de 29 martie 2012), prin faptul că i-a vândut un autoturism cu serie de caroserie falsificată, cauzându-i acesteia un prejudiciu de aproximativ 40.000 de lei.

            Cu ocazia efectuării percheziției la domiciliul inculpatului, organele de urmărire penală au ridicat alte trei autoturisme de lux, cu privire la care existau suspiciuni în sensul că au o proveniență ilicită, iar în urma verificărilor efectuate, referitor la două dintre acestea suspiciunile s-au confirmat, iar cu privire la cel de-al treilea autoturism se așteaptă un răspuns din partea autorităților competente.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.