18.01.2012

                                           

                 

COMUNICAT

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București au solicitat, la data de 17.01.2012, instanței de judecată arestarea preventivă a unui inculpat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 3 au admis cererea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru 25 de zile.

Din primele cercetări efectuate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în contextul creat de incidentele petrecute în data de 15.01.2012, inculpatul a participat la sustragerea mai multor telefoane mobile expuse spre vânzare într-un punct de lucru al unei societăți de telefonie mobilă, prin distrugerea geamurilor si altor bunuri din interior.

În continuarea cercetărilor, în cursul zilei de astăzi, 18.01.2012 procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a altor doi inculpați, la acest moment, cererea procurorilor fiind în curs de soluționare, magistrații Judecătoriei Sector 3, urmând să se pronunțe asupra acestei propuneri. Și în sarcina acestor doi inculpați s-a reținut că, în contextul creat de incidentele petrecute în data de 15.01.2012,au participat la sustragerea mai multor telefoane mobile expuse spre vânzare într-un punct de lucru al unei societăți de telefonie mobilă, prin distrugerea geamurilor si altor bunuri din interior.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzei și a celor implicați, iar pe măsura derulării acestora, vom informa opinia publică.