17.09.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov au solicitat arestarea preventivă a inculpatului Rusu Gelu Ovidi (aflat în stare de reținere) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la viol.

Magistrații Tribunalului pentru Minori și Familie Brașov au admis solicitarea procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reținut faptul că, la data de 11.09.2012, în jurul orelor 1500, în timp ce se afla într-o scară de bloc din municipiul Brașov, a acostat-o și a transportat-o în brațe pe minora C.D.M. (în vârstă de 10 ani) pe care a dus-o în beciul blocului, unde intenționa să întrețină prin constrângere raporturi sexuale cu aceasta, fiind întrerupt de intervenția martorilor minori cu care partea vătămată se juca.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.

 

 

*

 

*                  *       

          Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au solicitat, la data de 13.09.2012, instanței de judecată, arestarea preventivă a inculpatului Lupăescu Afinel sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.

              Probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt:

              În perioada august – septembrie 2012, prin constrângere fizică și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra și a-și exprima voința, inculpatul a întreținut, în mod repetat, acte sexuale cu fiica sa în vârstă de 8 ani.

              Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.