17.08.2012

                          

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus, la data de 16.08.2012, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului CONEA MIRCEA. Totodată, în cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reținut faptul că, la data de 16.08.2012, în calitate de medic primar obstetric㠖 ginecologie la un spital din București, inculpatul a pretins de la o pacientă suma de 700 de lei pentru a-i efectua o operație de cezariană. Inițial, inculpatul a primit de la soțul denunțătoarei suma de 300 de lei, pe care însă i-a restituit-o, pe motiv că este insuficientă, condiționând actul medical de primirea sumei de 700 de lei.

            În cursul aceleiași zile, la orele 1900, inculpatul a fost surprins în flagrant în timp ce primea de la soțul denunțătoarei suma de 700 de lei pentru realizarea actului medical, fiind prins în flagrant de către procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.